Utama > majalah pc > GAMES hari ini bukan sekadar hiburan

GAMES hari ini bukan sekadar hiburan

Sebut sahaja “games”, pasti ramai yang terbayang ‘keseronokan’ bermain permainan alaf baru ini, samada menggunakan PC di rumah atau di kafe-kafe siber. Genre dan kategorinya juga pelbagai dari yang semudah Solitaire hingga yang sehebat Doom 3 dan Tomb Raider, yang juga menjadi filem-filem bercorak fiksyen.

Bermain games mudah seperti yang ada dalam Windows mungkin sesuai untuk mengisi masa lapang atau merehatkan minda buat seketika. Bagaimanapun, ramai penggemar games hari ini yang sanggup berbelanja lebih dengan mengunjungi kafe siber yang menawarkan judul-judul games terkini yang terdapat di pasaran.

Edisi September 2007 kini di pasaran!

Tidak seperti di rumah, kafe siber sering dijadikan medan untuk ‘menajamkan’ skil seseorang bermain atau sekadar menguji keupayaan bertarung dengan pemain lain. Malah, peluang bertarung dengan ramai pemain (secara dalam talian atau melalui rangkaian) merupakan antara ciri penting bagi kebanyakan games hari ini.

Sehubungan itu, kemudahan yang disediakan di kafe siber hari ini semakin canggih. Terutamanya di bandar besar di seluruh negara. Sebahagian pusat hiburan siber ini sudah dilengkapi sambungan internet jalur lebar bagi membolehkan pemainnya bertarung sesama mereka, secara dalam talian atau dari lokasi yang berbeza.

Selain talian internet berkelajuan tinggi, spesifikasi PC yang digunakan juga seiring dengan perkembangan teknologi semasa. Kini, tidak sukar untuk mencari kafe siber yang dilengkapi PC dengan pemproses terkini daripada Intel atau AMD. Setiap kafe siber cuba menawarkan PC terkini untuk menarik minat pengunjung.

Satu lagi daya tarikan ialah penggunaan PC yang dilengkapi kad grafik canggih – jenama ATI atau NVDIA. Kedua-dua jenama ini memang terkenal di kalangan peminat games di seluruh dunia, termasuk pemilik PC di rumah. Mereka juga boleh membina PC games sendiri (DIY) yang dilengkapi kad grafik pilihan mereka.

Sinar Harian edisi KL & Selangor!

Keselesaan juga boleh mempengaruhi individu berkunjung ke sesebuah kafe siber. Jadi, tidak hairanlah jika ada kafe siber yang mempunyai hiasan dalam seperti sebuah hotel. Kerusinya juga empuk dan selesa sesuai dengan keinginan pengunjung. Pendek kata, games nyata menyumbang kepada kemajuan industri hiburan..:)

Untuk maklumat lanjut mengenai games, dapatkan Majalah PC edisi September 2007 – yang kini beredar di pasaran. Topik yang ditampilkan merangkumi perkakasan, seperti kad grafik dan judul games terkini. Anda juga boleh melanggan pelbagai sumber atau info tambahan yang berkaitan ICT, secara PERCUMA di sini.

Advertisements
Kategori:majalah pc
  1. Tiada komen.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: